TÁBOR SCHOLKY

Galerie, Scholka

V pondělí  8. srpna se děti ze scholky vydaly na svůj první tábor do nedaleké Hlavnice a hned před nimi stál nelehký úkol: vyléčit děti z města Dobrotína, které se nakazily ve Zlejškově opravdu hroznými nemocemi. Během náročného léčení nám zbylo i dost času na zábavu 🙂

ŽALOBAJDA – abychom vyléčili tuto zákeřnou nemoc, museli jsme zneškodnit velké množství žalobnických bublin, které se vytvoří vždy, když někdo na někoho žaluje.

Zobrazit další fotky (28)

ZÁPAL ŠVINDLU postihuje všechny děti, které se vymlouvají, že je něco bolí, aby nemusely chodit do školy,  následkem této nemoci se pak děti stávají hloupými, proto jsme museli dokázat, že my máme k hlouposti daleko. Léčení KAZISVĚTA zase vyžadovalo šikovné ruce, špetku fantazie a tvořivého ducha, protože bylo nutné vyrobit dárek, který jsme pak věnovali druhému.

Zobrazit další fotky (48)

Nesahej na to! To je moje! Nejčastější slova dítěte, které se nakazilo lakomicí. LAKOMICE je velmi nebezpečná nemoc, proto vyžadovala z naší strany velké úsilí –  nejdříve bylo nutné splnit šest úkolů a poté vyluštit zašifrovanou zprávu, která nám odkryla způsob, jak lakomici vyléčit – museli jsme najít všechny lakomické klíče, jimiž si chamtivé děti zamykají své věci. Oproti lakomici bylo léčení další nemoci – PŘEKŘIKOVANDY – brnkačka, stačilo prokázat, že máme správně nabroušené jazýčky, které zvládnou jakýkoliv jazykolam, a že umíme mlčet, když mluví druhý.

Zobrazit další fotky (26)

Při léčení jedné z nejčastějších dětských nemocí – ČURBESAJDY – jsme si pořádně procvičili paměťové buňky a dokázali jsme, že když se chce, umíme dávat věci zpět na své místo. A o tom, že HÁDAVKA A MLÁTILKA jsou bezesporu těžce infekční nemoci, jsme se přesvědčili sami na vlastní kůži, když jsme plnili opravdu náročné úkoly. Nakonec jsme ale vše zvládli a za veškeré snažení nám na sklonku dne byla odměnou pořádná hostina a drobný dárek, který jsme si odvezli domů.

Zobrazit další fotky (51)

Fotky z tábora je možné stáhnout ZDE